Mașina nu mai pornește – cauze și soluții

Vulcanizare mobilă nonstop

Vulcanizare mobilă nonstop

Fiecare dintre noi cunoaștem cel puțin o persoană care a rămas fără mașină în cel mai nepotrivit moment. Există multe cauze pentru care mașina nu mai pornește și nu se știe niciodată când vei fi și tu în situația asta. Tocmai din acest motiv, ar fi bine să ai întotdeauna în agenda telefonului un număr de la o vulcanizare mobilă nonstop. Înainte de toate, să vedem care sunt cele mai frecvente cauze pentru care motorul mașinii tale nu mai pornește:

1. Bateria descărcată

Ai lăsat farurile, radioul sau luminile aprinse în mașină și a doua zi te-ai trezit că motorul mașinii nu mai pornește. Nu ar trebui să te surprindă acest lucru: bateria este descărcată și singura soluție pe care o ai în astfel de situații este un vecin amabil cu cabluri de curent care să te ajute să pornești mașina. Ce faci însă dacă ești în concediu și nu cunoști pe nimeni în oraș? Cea mai bună soluție este o vulcanizare mobilă nonstop care se deplasează oriunde ai fi, identifică cauza descărcării bateriei și te ajută să pornești motorul. Este important să fie identificată cauza pentru a fi sigur că nu te vei mai confrunta cu așa ceva în perioada următoare. În cazul în care plănuiești să nu mai folosești mașina pentru o perioadă lungă de timp, îți recomandăm să deconectezi bornele bateriei pentru a fi sigur că va porni în momentul în care vrei să pleci la drum. Același lucru se întâmplă și iarna – dacă lași mașina prea mult timp în parcare, ar fi bine să duci bateria în casă pentru a nu se descărca.

2. Probleme cu alternatorul

Nu ai uitat niciun consumator pornit după ce ai oprit mașina și totuși a doua zi ea nu mai pornește, ca și cum bateria ar fi descărcată. În acest caz, ar fi bine să verifici alternatorul pentru a vedea dacă funcționează corespunzător. De cele mai multe ori, problema este la cureaua de accesorii. Unele mașini au în bord un martor care evidențiază astfel de probleme ale alternatorului. Dacă observi că martorul este aprins și bateria mașinii nu se mai încarcă în timpul funcționării, ar fi bine să apelezi la o vulcanizare mobilă nonstop pentru a rezolva problema.

3. Probleme cu electromotorul

Electromotorul este piesa care pune în mișcare mașina – dacă acesta nu funcționează corespunzător, motorul nu se învârte suficient pentru a porni autovehiculul. Defecțiunile la electromotor nu determină aprinderea vreunui martor în bord, însă dacă auzi un sunet care seamănă cu zgomotul frecării metalului de tablă și mașina ta pornește greu, cel mai probabil problema este la această piesă. Din nou, ajutorul specializat este recomandat.

4. Probleme ale contactului

Mai puțin întâlnite sunt problemele contactului, însă ele trebuie să fie luate în considerare dacă ai eliminat pe rând restul cauzelor. Atunci când există probleme ale contactului, mașina pornește, dar doar după mai multe încercări. Îți mai poți da seama dacă ai probleme cu contactul atunci când poți aprinde farurile și totuși motorul nu se învârte.

Bineînțeles, pot exista mult mai multe cauze pentru care mașina nu mai pornește. Spre exemplu, rezervorul este gol – știm că te întrebi cine ar putea să uite să alimenteze, însă în realitate, această situație are loc destul de frecvent, filtrul de combustibil este înfundat sau bujiile trebuie schimbate. Indiferent de situația în care te afli, soluția este una simplă: apelarea la servicii specializate, cum ar fi o vulcanizare mobilă nonstop. Profesioniștii sunt cei mai în măsură să identifice problema și să îți comunice cea mai bună soluție. Așa că, apelează cu cea mai mare încredere!


Caut vulcanizare mobilă!

Vezi și

Vulcanizare mobilă și non-stop

Avantajul de a avea vulcanizare non-stop și mobilă în orașul tău

Vulcanizările mobile non-stop au apărut ca o soluție la o problemă întâmpinată de mulți șoferi: ce fac dacă am probleme cu mașina în mijlocul nopții și a doua zi trebuie să plec cu ea la drum lung? De ce să riști să pleci așa cu gândul că poate nu e nimic grav, când poți chema echipa de specialiști pentru a identifica corect problema și a vedea care este cea mai rapidă soluție? Ar fi păcat să nu profiți de astfel de servicii care sunt la dispoziția ta oricând și oriunde.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?
Call Now Button