Vulcanizare mobilă camion: depanare, tractări și servicii pentru vehicule de mari dimensiuni

Vulcanizare mobilă camion

Serviciile de vulcanizare mobilă camion includ diverse facilități de pe urma cărora șoferii pot beneficia printr-un singur apel, mai ales atunci când se află la ananghie și în situația de a cere ajutorul. De cele mai multe ori, sunt solicitate tractări și depanări, iar la locul incidentului se deplasează o echipă de vulcanizare mobilă, gata să intervină non-stop, în special în cazurile de urgență ce nu suportă amânare sau în intervențiile ce se pot realiza fără să mai fie nevoie de un service auto.

Un camion se poate defecta oricând și nu este tocmai plăcut, indiferent de context. Mai cu seamă dacă vehiculul transportă marfă și are un termen limită de predare sau de sosire la o anumită destinație. Orice defecțiune a anvelopelor, jantelor sau problemele tehnice ale vehiculului se pot remedia cu un singur apel la o vulcanizare mobilă de camion, pregătită cu echipamentele potrivite și tehnicienii instruiți pentru reparații eficiente, rapide, serioase sau simple ori de durată.

În primul rând, trebuie să știi că o vulcanizare mobilă camion acoperă orice mașină de mare tonaj sau autovehicule de mari dimensiuni – atât camioane, cât și autoutilitare, utilaje agricole, autocare sau TIR-uri, buldozere, cilindri compactori, basculante, motostivuitoare, buldoexcavatoare, gredere și macarale.

Asta presupune să se vină în ajutor în situațiile în care un vehicul, oricare ar fi acesta, a rămas împotmolit în mijlocul drumului și se află în imposibilitatea de mișcare sau de continuare a drumului, căci s-au constatat anumite dificultăți pe traseu – pană, defecțiuni mecanice, probleme cu jantele și altele. În funcție de constatările făcute la punctul de întâlnire al incidentului, mecanicul auto intervine cu aparatele performante avute în dotare pentru reparație sau solicită o tractare ca să se ajungă la stația de service auto unde sunt echipamente suplimentare.

Având în vedere că un camion este ceva mai greu de manevrat atunci când vine vorba despre intervenții de reparații, soluționările pot presupune timpi mai lungi de execuție. Însă, ceea ce contează la finalul zilei este ca defecțiunea să se rezolve și să se poată porni din nou la drum.

Fie că este vorba despre un camion de mărfuri sau despre unul de transport persoane, de industrie și construcții, de minerit sau cariere, că face parte dintr-o flotă sau este ceva independent, cele mai comune cereri ale clienților pentru vulcanizare mobilă camion presupun servicii de echilibrare roți, montare sau demontare roți, servicii de presurizare sau recanelare, dar și anumite corecturi făcute pe cameră, anvelope, jante, umplere cu aer comprimat sau cu azot. Cele mai frecvente situații sunt acelea în care aceste complicații pot fi prevăzute, dar sunt și momente apărute inopinat în care vehiculul este implicat într-un eveniment rutier și se schimbă planurile.

Serviciile de vulcanizare mobilă sunt special concepute pentru a se interveni 24/24, 7 zile din 7, acolo unde se face cererea de deplasare. Iar cum vulcanizare mobilă camion nu înseamnă compromisuri, trebuie să știi că poți și trebuie să ceri ajutorul. Așadar, iată mai jos câteva situații valabile de solicitare a unui echipaj. A se nota, așa cum este evident, că nu ai nevoie de o programare în acest sens, având în vedere că aceste evenimente sunt neprevăzute și imposibil de controlat.

Vulcanizare mobilă camion: pentru ce și când să apelezi la un service auto

Montaj și înlocuire anvelope

De obicei, se recomandă ca, la un anumit număr de kilometri parcurși, să se facă o verificare a diferitelor componente ale camionului, iar roțile și anvelopele ar trebui să fie prioritare. De altfel, acestea sunt cu atât mai deformate cu cât se apropie de folosirea timp de 5 ani. O vulcanizare mobilă camion înseamnă întocmai asta, respectiv demontarea și montarea roților (nu înainte de îndepărtarea ansamblului jantă-anvelopă) la uzura acestora, fie pentru reparații – dacă se pot recupera – fie pentru înlocuire completă, caz în care se face o cerere telefonică prin care se solicită un set nou. Constatarea se face prin verificarea aspectului, integrității straturilor, presiunii și a altor însușiri.

Montaj roată de rezervă

O roată de rezervă este un element obligatoriu pe care trebuie să îl ai în kitul de dotare pentru cazuri excepționale ce impun înlocuirea uneia uzate cu aceasta. Sunt situații cum ar fi o pană, un cauciuc dezumflat, unul rupt sau crăpat din variate motive, care este imposibil de salvat. Pe lângă faptul că rularea tinde să devină periculoasă, consumul de combustibil crește considerabil. Pe scurt, se poate apela la vulcanizare mobilă camion în cazul necesității montării roții de rezervă atunci când vehicului nu este dotat cu echipamente moderne care să ușureze această sarcină.

Echilibrare jante aliaj

Multe dintre procedurile făcute pentru vulcanizare mobilă camion includ și asigurarea condițiilor optime de rulare a jantelor, având în vedere că și acestea pot avea nevoie de remediere, cum ar fi echilibrarea ori reechilibrarea. De obicei, se efectuează mereu când se schimbă roțile cu scopul ca deplasarea să fie sigură și confortabilă, fără vibrații în volan sau la sistemul electronic și dificultate în timpul șofatului. În vederea creșterii randamentului kilometric, se propune ca echilibrarea anvelopelor să se facă și la fiecare 15.000 de kilometri bifați pe traseu.

Reparații anvelope

Un service autorizat operează asupra anvelopelor defecte după identificarea problemelor. De regulă, repararea se face la cald la o vulcanizare mobilă camion, iar printre observațiile făcute sunt fie semne vizibile de deformare, ieșirea în relief a unor sârme din talon, desprinderea benzii de rulare, deformări ale formei cauciucului, deteriorări estetice sau funcționale. Printre etapele care implică o astfel de procedură, încheiate chiar cu vulcanizarea, se numără polizarea jantei și aplicarea unui strat de cauciuc.

Echilibrare roți

Echilibrarea roților pentru vulcanizare mobilă camion se face cu o mașină de echilibrat echipată cu lift pneumatic și se efectuează cu plumbi sau granule introduse în anvelope, cu scopul de autoechilibrare la mers. Aceasta constă în redarea unui echilibru la condus, prin uniformizarea roții în jurul axei de rotație sau prin distribuirea egală a greutății anvelopelor, rezultate obținute prin eliminarea vibrațiilor la viteze mari. Un alt scop este evitarea uzurii sistemului de suspensii; procedura se prescrie a fi efectuată cel puțin o dată la doi ani sau chiar și cu o frecvență mai mare decât atât, în funcție de cât de des se folosește camionul.

O vulcanizare mobilă camion se poate face în cazul multor evenimente – se face cerere pentru vulcanizare mobilă dacă se dorește verificarea presiunii, a pneurilor sau a valvei, schimb sezonier, încărcare freon, verificare încărcător, pornire cu robot special, dar și recanelarea, îndreptarea sau roluirea jantelor.

Dacă te afli în Brașov sau în împrejurimi – Săcele, Hărman, Predeal, Bușteni, Azuga, Sinaia, Ghimbav, Codlea, Făgăraș – service auto Brașov AutoChelu prestează servicii complete de intervenții pentru camioane. Informații despre orice te-ar interesa în acest sens se pot oferi prin email sau prin telefon, la service@autochelu.ro sau +40(761)677707.


Caut vulcanizare mobilă!

Vezi și

vulcanizare-mobilă-non-stop

Vulcanizare mobilă non stop este exact ce îți dorești în momentele dificile

De când devii șofer și te urci la volanul mașinii tale, este foarte important să îți iei toate măsurile de siguranță, astfel încât să te bucuri de avantajele independenței câștigate. În primul rând trebuie să ai grijă de mașina ta. Mașina ta este un bun în care trebuie investit...

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?
Call Now Button