Determinarea vârstei anvelopelor și când trebuie să le schimbăm

Vulcanizare auto BrașovVulcanizare auto Brașov

Montajul și înlocuirea anvelopelor se află pe lista celor mai solicitate servicii de către clienți la vulcanizare auto Brașov, în mare parte aceste servicii sunt solicitate în urma apariției anumitor incidente care rezultă în deformarea anvelopelor. Se mai întâmplă ca șoferii să ajungă într-o groapă, să lovească o bordură sau chiar să ajungă din nefericire, cu roata într-un obiect mai ascuțit. În astfel de cazuri, șoferii apelează la ajutorul unui tehnician. Pe lângă aceste situații, există un alt caz când ar trebui să vă gândiți la schimbarea anvelopelor, iar factorul la care adesea șoferii nu se gândesc este timpul. Deși anvelopele pot avea un aspect plăcut, după o perioadă de utilizare de maxim 6 ani, acestea ar trebui schimbate, tehnicienii de la vulcanizare auto Brașov vă pot ajuta la orice oră.

De ce nu trebuie să păstrăm anvelopele uzate?

Popularitatea automobilelor atât în ​​țările dezvoltate, cât și în țările în curs de dezvoltare au stimulat producția de anvelope. În ultimul deceniu, producția de anvelope a crescut de la 776 la 816 milioane de bucăți numai în China. Pentru aceeași perioadă de timp, o creștere de 30 milioane de anvelope (aproximativ 0,3 milioane de tone) este raportată în Europa, potrivit European Tyre & Rubber Manufacturers Association.

Unele studii au raportat că trei miliarde de anvelope au fost produse în întreaga lume doar în anul 2019. Cantitatea uriașă de anvelope uzate sunt efectul secundar al dezvoltării progresive a sectorului auto, anvelopele scoase din uz pot fi refolosite dacă sunt returnate pentru scopuri de inginerie civilă sau înlocuirea combustibilului fosil. Să nu ținem anvelopele uzate la noi în garaj, ci să le cedăm pentru reciclare și refolosire este o opțiune ecologică vitală care contribuie la păstrarea mediului natural pe Terra.

Cât de des trebuie să înlocuim anvelopele?

Deși suntem tentați adesea să schimbăm ceva la mașină doar dacă arată rău, acest lucru nu se aplică și în cazul anvelopelor care ar trebui schimbate la fiecare șase ani. Unii se pot întreba de ce este acest lucru necesar? Răspunsul specialiștilor de la vulcanizare auto Brașov este simplu, doi factori te pot ajuta să determini când trebuie să înlocuiești anvelopele, data de fabricație și adâncimea benzii de rulare. Dacă banda de rulare este uzată, anvelopele își pierd tracțiunea în timpul frânării. Odată cu apariția sezonului rece, este posibil să resimți acest lucru mai des, schimbările meteorologice care aduc ploi și zăpezi sunt cei mai mari inamici a tracțiunii din timpul frânării. Chiar dacă banda de rulare este în regulă, anvelopele vechi trebuie schimbate, acest aspect se datorează faptului că odată cu trecerea timpului, cauciucul își pierde forma inițială. Cauciucurile au tendința să se usuce și să se spargă. Așadar, dacă aveți dubii legate de starea anvelopelor, verificați adâncimea benzii de rulare, dacă au trecut șase ani, mergeți la vulcanizare auto Brașov și solicitați montarea și înlocuirea anvelopelor.

De asemenea, verificați data fabricației pe peretele anvelopei. Găsirea codului de dată poate fi un proces complicat, de aceea nu e de mirare că mulți șoferi preferă totuși să meargă la un specialist pentru a rezolva această problemă. Nu uitați să alegeți mereu cele mai bune anvelope pentru mașina dumneavoastră, versiunile second-hand oferind mai multe riscuri decât avantaje.

Vezi și

Reparații pană auto Brașov

Pană de cauciuc – repari sau schimbi anvelopa?

Doar specialistul de la vulcanizare va putea determina dacă anvelopa cu pană mai poate fi sau nu folosită. Sfatul nostru este să nu te încăpățânezi și să schimbi anvelopele dacă acest lucru îți este recomandat pentru a nu avea probleme pe viitor. Nu sacrifica siguranța condusului doar pentru economisirea banilor!

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații vă putem ajuta?
Call Now Button